2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Макаренко Ніна Василівна


Народилася 11 лютого 1954 року в с. Хрясь Конківського району Волинської області.

У 1987 році закінчила Одеський державний педагогічний інститут ім. К.Д. Ушинського за спеціальністю викладач дошкільної педагогіки, методист з дошкільного виховання.

У 1974 році розпочала педагогічну діяльність вихователем у дитячому садку № 3 м. Херсон. З 1988 року завідуюча Херсонськими яслами-садком № 5. З грудня 1988 року завідуюча яслами-садком комбінованого типу № 31 Херсонської міської ради.

Н.В. Макаренко – творчий, сумлінний, ініціативний, досвідчений фахівець. Використовує нестандартні підходи до організації виховного процесу дітей дошкільного віку. До 1988 року заклад функціонував як дошкільний заклад загального типу. Завдяки наполегливості та цілеспрямованості педагога в 1989 році в закладі розпочали функціонування групи реабілітації для дітей, що часто хворіють. Збереження й зміцнення здоров’я дітей стало одним з пріоритетних напрямків освітньо-виховного процесу.

Науково-методичною лабораторією дошкільного виховання Південноукраїнського регіонального інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів узагальнено досвід роботи педагогічного колективу закладу та видано методичний посібник «Комплекс ний підхід до фізичного виховання дітей дошкільного віку». У журналах «Дошкільне виховання», «Таврійський вісник освіти» друкуються статті з досвіду роботи, діяльність закладу висвітлюється в міській пресі та на телебаченні.

У 2010 році колектив ясел-садка отримав звання Лауреата громадської акції «Флагмани освіти і науки України».

Спеціаліст вищої категорії. Відмінник освіти України. Заслужений працівник освіти України (2007).