2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Крайчук Олена Миколаївна


Народилася 2 січня 1959 року в м. Здолбунів Здолбунівського району Рівненської області.

Закінчила фізико-математичний факультет Рівненського державного педагогічного інституту.

Педагогічну діяльність розпочала у 1981 році в середній школі № 5 м. Рівне. З 1995 року вчитель математики, з 2006 року заступник директора з навчальної роботи Рівненського ліцею-інтернату (з 2007 року НВК «Рівненський обласний ліцей-інтернат»).

Щорічно понад 95 % випускників О.М. Крайчук стають студентами ВНЗ Києва, Львова, Харкова, Рівного. Велику увагу вчитель приділяє обдарованим учням. Резуль­татом такої роботи є щорічні призери ІІІ-ІУ етапів Всеукраїнських олімпіад з мате­матики та ІІ—ІІІ етапів конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів — членів МАН України. За роки викладання підготувала понад 20 призерів олімпіад та МАН.

Педагог працює над темою «Використання комп'ютерів при вивченні математики з метою інтенсифікації навчального процесу, мислення учнів». Досвід роботи вчителя вивчено і схвалено вченою радою Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (2003), занесено до обласної картотеки передового педагогічного досвіду вчителів і представлено у науково-методичному журналі «Нова педагогічна думка» (2004).

О.М. Крайчук проводить практичні заняття із слухачами курсів РОІППО, спів­працює з Рівненським державним гуманітарним університетом.

Учасник Всеукраїнських науково-практичних конференцій (результати досліджень опубліковано в журналі «Нова педагогічна думка» у 2000 році), автор методичних посібників для учнів і вчителів загальноосвітніх шкіл: «Раціональні тригонометричні нерівності», «Раціональні тригонометричні рівняння», «Комбінація кулі з іншими стереометричними тілами» та низки статей у Всеукраїнській газеті «Математика» (2001, 2007).

Учитель-методист (1995). Відмінник освіти України (2000). Заслужений вчитель України (2007).