2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Лупійчук Алла Вікторівна


Народилася 19 грудня 1956 року в с. Миньківці Дунаєвецького району Хмельницької області.

У 1978 році закінчила філологічний факультет Кам’янець-Подільського державного педагогічного інституту ім. В.П. Затонського за спеціальністю українська мова та література.

З 1978 року старша піонервожата Кам’янець-Подільської середньої школи № 16. З 1989 року працює вчителем української мови та літератури Кам’янець-Подільської середньої школи № 16.

Делегат V з’їзду вчителів УРСР (1987). Лауреат Республіканської комсомольської премії ім. М. Островського (1987). Переможець міського, призер обласного конкурсу класних керівників (2000). Керівник місцевого методичного об’єднання вчителів української мови та літератури.

Педагогом підготовлено конспект уроку позакласного читання (8 клас) з теми «Україна стоїть повсякчас перед очима...» (А. Кащенко «Зруйноване гніздо»), який увійшов до збірника «Позакласне читання» (5–11 клас), виданий Хмельницьким обласним інститутом післядипломної освіти.

Співавтор навчальних посібників: «Орфографічний та пунктуаційний тренінг з української мови», «Українська мова для слухачів факультету довузівської підготовки», «Робота з художніми творами у 2–3 класах», «Дидактичні матеріали для тематичного опитування з української мови (3, 4 класи)», статті «Літературне Поділля» (форми та методи вивчення літератури рідного краю).

Досвід А.В. Лупійчук узагальнено Хмельницьким обласним інститутом післядипломної освіти.

Спеціаліст вищої категорії, учитель-методист.

Відмінник народної освіти УРСР (1987). Заслужений працівник освіти України (2001).