2010
П Р О Ф Е С І Й Н О - Т Е Х Н І Ч Н А

О С В І Т А

Хітренко Михайло Володимирович


Народився 6 серпня 1957 року в с. Васьківці Срібнянського району Чернігівської області.

Після закінчення в 1976 році Прилуцького педагогічного училища працював учителем трудового навчання та креслення Васьківської восьмирічної школи.

З 1979 року працює в Дігтярівському професійно-технічному училищі. Обіймав посади секретаря комітету комсомолу, голови учнівського профкому, заступника директора з навчально-виробничої роботи. З 1988 року директор Дігтярівського професійного аграрного ліцею Чернігівської області.

За роки перебування на посаді директора навчального закладу М.В. Хітренко сформував творчий колектив однодумців, якому вдалося досягти вагомих результатів у навчально-виховному процесі та господарській діяльності.

Земельний фонд ліцею зріс із 150 до 700 гектарів. Доходи від реалізації сільсько-господарської продукції йдуть на розширення та зміцнення матеріально-технічної бази ліцею та безкоштовне триразове харчування учнів. Силами колективу ліцею було побудовано новий спортивний зал, лабораторію сільськогосподарських машин, два зерносховища, майстерню для ремонту сільськогосподарської техніки, тракторний ангар.

Під безпосереднім керівництвом М.В. Хітренка істотно підвищено рівень навчально-методичної роботи. За останні роки педагогічні працівники ліцею неодноразово посідали призові місця в обласних конкурсах методичних розробок, позаурочної виховної роботи та змістовного дозвілля, досягали високих результатів у підготовці учнів до обласних олімпіад із загальноосвітніх дисциплін.

М.В. Хітренко – талановитий організатор з творчим підходом до вирішення питань навчально-виробничого процесу та господарської діяльності. Двічі обирався депутатом Срібнянської районної ради.

Заслужений працівник освіти України (2007). Неодноразово нагороджувався Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації.