2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Купцова Валентина Володимирівна


Народилася 17 листопада 1954 року на хуторі Джурал Новобузького району Миколаївської області.

Закінчила Миколаївський державний педаго­гічний інститут ім. В.Г. Бєлінського за фахом учитель української мови та літератури (1975).

Учитель української мови та літератури в с. Першотравневе Снігурівського району Миколаївської області. Учитель української мови та літератури, заступник директора з виховної роботи Миколаївської загальноосвітньої школи № 31 (1979­1991). З 1991 року вчитель української мови й літератури Миколаївської гімназії № 2.

Голова Миколаївського осередку Міжнародного конгресу захисту української мови.

Учні В.В. Купцової виборюють призові місця на всіх етапах Всеукраїн­ської олімпіади з української мови та літератури, Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика, на II та III етапах конкурсу-захисту наукових робіт МАН, є переможцями міського та обласного конкурсів «Вірю в майбутнє твоє, Україно!», «Ідея соборності України». Серед учнів педа­гога стипендіати Кабінету Міністрів України, Шевченківські стипендіати. З 2000 по 2007 рік учителем підготовлено 130 призерів і переможців олімпіад та конкурсів з української мови й літератури міського, обласного та всеукраїнського рівнів.

Учитель вищої категорії, учитель-методист. Заслужений вчитель України (1999). Відмінник освіти України. Переможець Миколаївського міського та обласного, лауреат Всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 1998».

Автор низки праць, зокрема:

  • «Література рідного краю», програма (1999);
  • « Програма інтелектуально-патріотичного розвитку учнів на основі краєзнавства» (2001);
  • «Дидактичний матеріал з української мови на краєзнавчій основі для 5-9 класів»;
  • «Степовий наш корабель», збірник диктантів;
  • «Орфографічна пам'ятка гімназиста» (2003).
  • «Пам’ятники Миколаєва»;
  • «Скульптурне обличчя Миколаєва руками майстрів Макушиних».