2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Попович Ольга Петрівна


Народилася 16 липня 1959 року.

Закінчила Стахановське медичне училище (1978), Ворошиловградський педагогічний інститут ім. Т.Г. Шевченка за спеціальністю вчитель біології і хімії (1987).

Свій педагогічний шлях розпочала в середній школі № 3 м. Каргополь. Учитель Луганської середньої школи № 57. З 1993 року вчитель біології Луганської середньої школи № 30, з 1999 року працює в Луганському ліцеї іноземних мов.

Ліцей іноземних мов — це унікальний навчальний заклад, де вивчення іноземних мов поєднується з поглибленим вивченням біології, хімії, фізики, математики, історії, економіки. Учні О.П. Попович беруть участь у Днях Науки, що проходять раз на рік у формі захисту навчально-дослідницьких робіт, у командах олімпійського резерву з різних предметів.

Особливо успішною для педагога стала робота по підготовці учнів до різного рівня шкільних олімпіад з біології. Останнім часом педагог підготувала понад 60 призерів Всеукраїнських учнівських олімпіад, Всеукраїнської Інтернет-олімпіади з біології. Випускниця ліцею 2001 року Олена Попович стала бронзовим призером 12-ї Міжна­родної олімпіади з біології в Бельгії. У 2005 та 2007 роках учнів було запрошено на відбіркові тури до Міжнародних олімпіад.

О.П. Попович активно співпрацює з методистами та вчителями міста Луганськ і Луганської області. Вона одна з перших почала впроваджувати комп'ютерні технології у навчальний процес Луганського ліцею іноземних мов і освітнього середовища Луган­ської області.

Спеціаліст вищої категорії. Учитель-методист. Заслужений вчитель України (2001).