2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Шевченко Ольга Іванівна


Народилася 22 грудня 1946 року в м. Ворошиловград. Закінчила факультет романо-германських мов та літератури Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка (1970).

З 1970 по 1972 рік учитель середньої школи № 14; з 1972 року середньої загально­освітньої школи І—ІІІ ступенів № 47 м. Луганськ.

Педагогічну діяльність О.І. Шевченко присвятила справі навчання і виховання учнів Педагогіки Миру, ідеї якої вона активно розвиває, пропагує й втілює в життя. Розробила програму навчання громадянського виховання на уроках англійської мови та здоров'язберігаючих технологій ХХІ сторіччя в середній школі.

Призер українських і міжнародних педагогічних конкурсів. Автор проекту єдиної в Україні Школи Культури Миру (цей статус присвоєно навчальному закладу в 2000 році). Організатор Музею Миру в середній загальноосвітній школі № 47.

Активний учасник Українського та Луганського обласного комітетів міжнародного руху «Педагоги за мир та взаєморозуміння», українських і міжнародних миротворчих акцій, проектів, програм. Координатор і поширювач міжнародної акції «Стрічка миру» в Україні.

Відмінник народної освіти УРСР (1984). Учитель-методист (1989). Спеціаліст вищої категорії (1991). Заслужений вчитель України (2005). Нагороджена Грамотами Мініс­терства освіти України, Луганського обласного відділу освіти, Українського комітету ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Автор низки друкованих праць, зокрема:

  • «Вчимось демократії»;
  • «Моя Батьківщина - Україна»;
  • «Здоров'язберігаючі технології ХХІ сторіччя»;
  • «Організація діяльності шкільних клубів дружби».