2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Сіренко Микола Степанович


Народився 14 листопада 1938 року в с. Байбузи Черкаського району Черкаської області.

Випускник Львівського державного університету ім. І.Я. Франка (1964).

Учитель історії Малинської середньої школи (1964-1965), директор Бистрицької середньої школи (1965-1968), інспектор Березнівського райвно (1968), директор Березнівської загальноосвітньої школи-інтернату (1968-2002). З 2003 року вчитель історії, правознавства та основ філософії Березнівського агротехнічного ліцею-інтернату.

М.С. Сіренко за період роботи виявив високий рівень професіоналізму, творчість та ініціативу. Як вчитель історії, правознавства та основ філософії впроваджує в навчальний процес традиційні та нетрадиційні методи й форми навчання, надаючи перевагу таким, які спонукають учнів до самостійного здобуття знань. Учитель досконало володіє методикою та технологією проведення уроків. Вдало викорис­товує групові та індивідуальні форми роботи. Глибока наукова підготовка, всебічний розвиток, ораторські здібності, ерудиція, висока педагогічна майстерність дають хороші результати.

Під керівництвом М.С. Сіренка в ліцеї добре налагоджено дослідницько-краєзнавчу діяльність, роботу історико-етнографічного музею, ініціатором і засновником якого він був. За роки функціонування музею (понад 30 років) зібрано багато унікальних експонатів з історії та етнографії рідного краю.

М.С. Сіренко — наставник молодих педагогів, охоче ділиться своїм досвідом роботи з колегами. Тактовний і доброзичливий у спілкуванні, користується авторитетом і повагою серед працівників та учнів закладу, освітян району.

Учитель вищої кваліфікаційної категорії. Відмінник народної освіти УРСР (1971). Відмінник освіти СРСР (1977). Заслужений працівник народної освіти України (1994). Нагороджений орденом «Знак Пошани» (1976).