2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Трещов Віталій Іванович


Народився 9 жовтня 1939 року в с. Логачівка Валуйського району Бєлгородської області. Закінчив Бєлгородський педагогічний інститут (1961). Свою трудову діяльність розпочав у 1961 році вчителем фізики та математики Луценківської середньої школи Бєлгородської області. З 1964 року вчитель фізики, заступник директора з навчально-виховної роботи, з 1974 року завідуючий відділом народної освіти Калінінського району. З 1989 року по 2004 рік працював начальником управління освіти Горлівської міської ради. З 2004 року — на пенсії.

Під безпосереднім керівництвом В.І. Трещова було відкрито школи нового типу — гімназію «Інтелект», НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 85 - медучилище» та ін., профільні класи, класи з поглибленим вивченням окремих предметів, спеціалізовані групи профі­лактичного та оздоровчого характеру в дошкільних навчальних закладах. Успішно виконувалися програма «Обдаровані діти», регіональна й міська програми «Освіта України».

За роки діяльності педагога почали функціонувати оздоровчі табори «Світанок», «Дружба», дитяча дача «Ромашка».

Голова Громадської ради при управлінні освіти Горлівської міської ради.

Відмінник народної освіти УРСР. Заслужений працівник освіти України (2003). Нагороджений Грамотами Міністерства освіти і науки України, іншими відомчими грамотами та нагородами. Делегат І та ІІ Всеукраїнських з'їздів працівників освіти.