2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Колега Марія Григорівна


Народилася 17 червня 1954 року в с. Шешеровичі Мостиського району Львівської області. У 1972 році закінчила Львівське педагогічне учили­ще, у 2001 — Кременецький педагогічний коледж за спеціальністю дошкільне виховання, у 2002 — Прикарпатський державний педагогічний університет ім. В. Стефаника за спеціальністю дошкільне виховання, методист з до­шкільного виховання, викладач дошкільної педагогіки і психології.

Вихователь, завідуюча Матеушівським дитячим садком (1972-1973), завідуюча Добропільським дитячим садком (1973-1986), завідуюча Медведівським дитячим садком (1986-2000), логопед Бучацького ясла-садка «Сонечко» (2000-2004). З 2004 року завідуюча Бучацьким ясла-садком «Пролісок».

Заклад «Пролісок» — неодноразовий призер районних і обласних конкурсів на кращу організацію дошкільної освіти.

М.Г. Колега проявила себе вмілим організатором дошкільної освіти, досконало володіє педагогічною технікою керівництва колективом, використовуючи новітні технології педагогічного впливу на дітей і працівників. Відрізняється високою відпо­відальністю за доручену справу, результативністю педагогічної праці, вимогливістю та принциповістю до себе й працівників.

Своїм досвідом, педагогічними надбаннями ділиться з колегами, її педагогічний досвід узагальнено в методичних посібниках з питань керівництва і контролю навчально-виховним процесом, виховання дітей на засадах християнської моралі.

Спеціаліст вищої категорії, вихователь-методист (1996). Відмінник освіти України (1997). Заслужений працівник освіти України (2000).

Автор розробок сценаріїв свят, розваг, конспектів з усіх розділів програми:

  • «Активні форми роботи з педагогічними кадрами як засіб забезпечення творчості педа­гогів»;
  • «Нові педагогічні технології в роботі з дітьми»;
  • «Дарунки золотої осені»;
  • «Прийшла весна днем красна».