2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Сліпченко Любов Іванівна


Народилася 28 вересня 1948 року в с. Селище Носівського району Чернігівської області.

Закінчила природничий факультет Ніжинського державного педагогічного інституту ім. М.В. Гоголя в 1972 році.

Трудову діяльність розпочала вчителем хімії та біології Мармизівської восьмирічної школи Варвинського району. У 1977 році призначена директором цієї школи. У 1979 році інспектор шкіл Носівського району. З 1981 по 1983 рік на партійній роботі. З 1983 по 1989 учитель Носівської середньої школи № 1. З 1989 року директор цього ж навчального закладу (нині – Носівська районна гімназія).

Виходячи з того, що професійне оточення – один з головних факторів навчально-виховного процесу, Л.І. Сліпченко створює сприятливі умови для професійного зростання та самовдосконалення вчителів.

Ініціатор проекту з громадянської освіти «Дивись у майбутнє». Під керівництвом директора було реалізовано проекти: «Молодь обирає дію!», «Бігова доріжка», «Ветеран живе на твоїй вулиці», «Допоможіть!», які розвивали в учнів активну життєву позицію.

Для розкриття творчих здібностей учнів у гімназії створено 15 гуртків, літературну студію, ізостудію, літературно-драматичний гурток. У гімназії організовано роботу з формування здорової особистості: активно впроваджується програма «Козацький гарт», діють спортивний і туристичний гуртки. Гімназисти постійно займають призові місця на спортивних змаганнях.

Рішенням регіональної експертної комісії при управлінні освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Носівську районну гімназію атестовано з відзнакою.

Досвід роботи педагога вивчено районним методичним кабінетом і впроваджується в школах району.

Л.І. Сліпченко ділиться досвідом на сторінках районної, обласної преси, газети «Директор школи», бере активну участь у проведенні районних і обласних семінарів.

Депутат трьох скликань Носівської міської ради.

Учитель-методист. Заслужений вчитель України.