2010
П Р О Ф Е С І Й Н О - Т Е Х Н І Ч Н А

О С В І Т А

Богушевський Микола Васильович


Народився 15 січня 1947 року в с. Великий Скит Славутського району Хмельницької області. Випускник Комунарського гірничо-металургійного інституту (1970). З 1970 року майстер виробничого навчання, викладач фізики, заступник директора профтехучилища. Директор Керчен­ського вищого професійного училища сфери побутових послуг АР Крим (1985-2009).

Висококваліфікований спеціаліст і керівник. Постійно працює над удосконаленням методичної роботи з метою оптимізації форм і методів організації навчально-виховного процесу, під його керівництвом педагогічний колектив училища розробляє методичну тему «Використання інноваційних технологій, комп'ютеризація навчально­го процесу».

За ініціативою М.В. Богушевського впроваджено нові професії: слюсар-електрик з ремонту електроустаткування; електромонтер станційного устаткування телефонного зв'язку; бармен-буфетник; секретар керівника (організації, підприємства, установи); перукар (перукар-модельєр). Учні училища займають призові місця на обласних та респуб­ліканських олімпіадах серед ПТНЗ України.

М.В. Богушевський активно співпрацює з Республіканським центром зайнятості населення. Випускники училища вступають до вищих навчальних закладів, технікумів, успішно працюють на підприємствах Криму та всієї України. За період його керівни­цтва було підготовлено декілька тисяч молодих кваліфікованих робітників.

Голова Ради директорів професійно-технічних навчальних закладів м. Керч.

Завдяки педагогічному та організаторському таланту М.В. Богушевського Керченське вище професійне училище сфери побутових послуг є одним з провідних професійно-технічних навчальних закладів Криму.

Заслужений працівник народної освіти України (1992).