2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Просвєтов Станіслав Степанович


Народився 6 жовтня 1948 року у м. Антрацит Ворошиловградської області.

У 1970 р. закінчив Полтавський державний педа­гогічний інститут ім. В.Г. Короленка за спеціаль­ністю учитель фізики.

Свою трудову діяльність розпочав у 1970 році вчителем фізики Кротенківської серед­ньої школи. У 1979 році направлений викладачем фізики на роботу до Центральної Африканської Республіки, а в 1980 році — до Алжиру. З 1985 року директор середньої школи (нині гімназія) № 31 м. Полтава. З 2000 року очолює Полтавське міське управ­ління освіти.

С.С. Просвєтов стояв біля витоків утворення шкіл нового типу: гімназія № 31 відома в місті як центр інтелектуальної освіти, свідченням чого є постійна першість закладу в олімпіадах і конкурсах. Педагог бере активну участь у формуванні міських освітянських програм з вдосконалення мережі закладів освіти. Під його керівництвом проводиться значна робота по укріпленню матеріально-технічної бази, комп'ютеризації закладів освіти. За ініціативою С.С. Просвєтова було створено 6 навчально-виховних комп­лексів, кількість шкіл нового типу в місті зросла з 5 до 14; запроваджено низку управлін­ських технологій: організовано систему відстеження динаміки змін галузі, проводиться моніторинг якості освіти загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів.

С.С. Просвєтов є активним учасником обговорення проектів Міністерства освіти і науки України з питань удосконалення нормативно-правової бази галузі міста. Сприяє проведенню семінарів-тренінгів із залученням психологічної служби; налагоджено тісну співпрацю з Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» щодо запровадження інклюзивної освіти. Постійно публікується в газеті «Полтавський вісник», «Управління освітою», виступає на обласному та міському радіо. Неодноразово обирався депутатом міської ради.

Заслужений працівник освіти України (1999). Нагороджений Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України (1995).