2010
В И Щ А

О С В І Т А

Дісковський Віктор Іванович


Народився 29 березня 1950 року в с. Свидовець Бобровицького району Чернігівської області. Закінчив Черкаський державний педагогічний ін­ститут за спеціальністю вчитель фізики та електро­техніки (1973).

З 1973 року працював учителем фізики, з 1976 року — директором Ярославської середньої школи Кролевецького району. З 1991 року інспектор-методист Кролевецького районного відділу освіти. З 1992 року завідуючий відділом освіти, з 2000 року начальник відділу освіти Кролевецької державної адміністрації.

В.І. Дісковський — здібний організатор і керівник освітянської галузі району. Має великий практичний досвід роботи, уміє знаходити оптимальні шляхи вирішення проблем.

У районі збережена мережа закладів освіти, яка постійно вдосконалюється. Згідно з рейтинговими показниками в розділі «Освіта» Кролевецький район протягом останніх років входить до першої п'ятірки області.

За активної участі В.І. Дісковського багато зроблено для розвитку вищої освіти в районі. На даний час у м. Кролевець функціонують: консультпункт Сумського держав­ного університету на базі Кролевецької спеціалізованої школи № 1, Кролевецька спеці­алізована школа І-ІІІ ступенів № 3 (структурний підрозділ Київського національного університету технологій та дизайну), соціально-гуманітарний факультет Глухівського державного педагогічного університету (з 2003 року).

В.І. Дісковський приділяє велику увагу підбору та розстановці кадрів, серед педагогів району є призери обласних і Всеукраїнських конкурсів «Учитель року», «Золоте серце». Користується авторитетом і повагою серед колег, учителів, учнів, батьків, громад­ськості району.

Заслужений працівник освіти України (2004). Нагороджений Грамотами Міністер­ства освіти і науки України, органів виконавчої влади.