2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Попович Тамара Василівна


Народилася 14 серпня 1947 року в с. Куча Новоушицького району Хмельницької області.

Розпочала трудову діяльність у 1965 році вчителем фізики вечірньої школи с. Куча Новоушицького району Хмельницької області. У 1972 році закінчила фізико-математичний факультет Кам’янець-Подільського державного педагогічного інституту ім. В.П. Затонського.

З 1972 по 1976 рік учитель фізики середньої школи № 11 м. Кам’янець-Подільський. У 1976–1984 роках організатор позакласної та позашкільної роботи, учитель фізики, з 1984 року директор Хмельницької спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи № 1 І–ІІІ ступенів.

Досвідчений керівник, здібний організатор. Має високий рівень теоретичної підготовки, володіє сучасною методикою управління школою.

За час керівництва Т.В. Попович школа досягла вагомих результатів. У школі створено відповідну матеріально-технічну базу, яка забезпечує високу результативність навчально-виховного процесу. Колектив школи є дійсним членом українського руху «Педагоги за мир та взаєморозуміння». Учителі школи є членами Міжнародної асоціації «ЮНЕСКО», співпрацюють з британською та американською радами з освіти. На базі школи проводяться міські, обласні та республіканські семінари-практикуми за участю представників Корпусу миру, представників європейських видавництв з впровадженням у практику роботи підручників з англійської мови за новими технологіями навчання.

Щорічно учні школи стають призерами міських, обласних, республіканських олімпіад, міжнародних конкурсів з англійської мови. Заклад підтримує зв’язки з США (м. Модесто), Японією (м. Нагано), Іспанією (м. Манісес), Францією (м. Оверно). Щороку учні школи разом з учителями англійської мови проходять активну мовну практику в Лондоні. Всі випускники школи вступають до вищих навчальних закладів.

Депутат Хмельницької міської ради (1999–2003).

Учитель-методист. Відмінник освіти України. Заслужений працівник освіти України. Занесена на міську Дошку пошани (2001).