2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Сафонцева Олена Гнатівна


Народилася 25 січня 1957 року в м. Новгород-Сіверський Чернігівської області.

Після закінчення в 1979 році Чернігівського державного педагогічного інституту розпочала педагогічну діяльність учителем початкових класів у Новгород-Сіверській середній школі № 1.

У 2000 році закінчила факультет перепідготовки Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, де здобула фах учителя української мови та літератури.

З 1992 року О.Г. Сафонцева – заступник директора з навчально-виховної роботи в початкових класах Новгород-Сіверської середньої школи № 1, з 1994 року – директор цієї школи (з 1999 року гімназія).

За час роботи в Новгород-Сіверській гімназії № 1 добре оволоділа ефективними формами та методами організації навчально-виховної роботи та зарекомендувала себе як ініціативний, творчий педагог. Як учитель початкових класів О.Г. Сафонцева прищеплювала учням глибокі й міцні знання з основ наук, постійно працювала над розвитком усного та писемного зв’язного мовлення, формуванням загальнонавчальних умінь і навичок учнів.

Як директор гімназії та учитель української мови та літератури виступає з рекомендаціями щодо вдосконалення навчально-виховного процесу в школі, вивчення та розвитку природних здібностей учнів. О.Г. Сафонцева – керівник опорної школи з особистісно орієнтованого навчання.

Першою в районі розпочала впровадження профільної системи навчання в старшій школі та започаткувала співпрацю з вищими навчальними закладами. Щорічно Новгород-Сіверська гімназія № 1 під її керівництвом займала перше місце в рейтингу навчальних закладів району та в конкурсі-огляді готовності закладів освіти до нового навчального року.

Переможець обласного педагогічного ярмарку в номінації «Директор школи» (2004).

Голова Новгород-Сіверської міської ради (2006).

Відмінник народної освіти УРСР (1989). Заслужений працівник освіти України (2004). Нагороджена Почесною грамотою Міністерства освіти УРСР (1984), Грамотою управління освіти Чернігівської облдержадміністрації (1996).