2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Барнаш Оксана Вікторовна


Народилася 16 липня 1966 року в м. Херсон.

У 1988 році закінчила фізико-математичний факультет Херсонського державного педагогічного інституту ім. Н.К. Крупської за спеціальністю вчителя математики та інформатики.

З 1988 року вчитель математики та інформатики Херсонської середньої школи № 30. З 1992 року заступник директора з навчально-виховної роботи Херсонської загальноосвітньої школи № 30. З 2001 року директор спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу № 30.

З 1995 по 2000 рік – один з організаторів Всеукраїнського експерименту «Інформатизація навчально-виховного процесу та управління школою», у рамках якого в початкову школу введено курс інформатики за авторськими програмами, що розроблялися під керівництвом О.В. Барнаш. Під час експерименту очолювала міжшкільну предметну комп’ютерну лабораторію, була ініціатором створення класів з поглибленим вивченням інформатики, упроваджувала інформаційні технології у вивчення багатьох шкільних предметів. За активної участі педагога з 1991 по 2001 рік у школі створено 4 комп’ютерні класи, оснащено шкільну медіатеку.

О.В. Барнаш є одним з ініціаторів зміни статусу школи на спеціалізовану з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу. Під її керівництвом творча група вчителів розробила індивідуальні навчальні плани школи, провела розробку спеціальних курсів для учнів 8–9-х класів з поглибленим вивченням математики.

За час керівництва О.В. Барнаш школа набула рис сучасного навчального закладу, головною метою якого є робота з обдарованою молоддю. За останні 7 років результативність участі учнів школи на ІІ і ІІІ етапах Всеукраїнських предметних олімпіад підвищилася більш ніж у 3 рази. Майже у 4 рази збільшилася кількість переможців І і ІІ етапів конкурсів-захистів Малої академії наук України.

Заслужений працівник освіти України (2005). Нагороджена Почесною грамотою Верховної Ради України (2010).