2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Роскрут Ніна Платонівна


Народилася 18 квітня 1943 року в с. Пукляки Чемеровецького району Хмельницької області.

Закінчила Кам’янець-Подільський державний педагогічний інститут: у 1964 році – за спеціальністю педагогіка і методика початкової освіти, у 1979 році – за спеціальністю українська мова та література.

Працювала вчителем української мови та літератури, з 1966 по 1967 рік – заступником директора з навчально-виховної роботи Перебиковецької середньої школи Хотинського району Чернівецької області. З 1968 року завідуюча фільмотекою Хотинського райвно. У 1970 році призначена вчителем української мови та літератури, у 1973 році – заступником директора з навчально-виховної роботи в початкових класах Хотинської середньої школи № 4. Після реорганізації закладу в Хотинську гімназію (1994) працює вчителем української мови і літератури гімназії.

Протягом 4 років була членом обласного журі конкурсу «Учитель року».

Очолювала школу педагогічної майстерності. Незмінний керівник районного методичного об’єднання вчителів української мови та літератури.

Упродовж багатьох років вихованці Н.П. Роскрут є призерами обласних олімпіад, конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика. 3 учні педагога стали призерами Всеукраїнської олімпіади з української мови. 8 колишніх вихованців обрали професію вчителя української мови та літератури.

У 2005 році Н.П. Роскрут включено до Всеукраїнського банку незалежних експертів навчальної літератури на 2005–2007 роки.

Співавтор підручника «Українська література» для 9 класу.

Спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, учитель-методист. Заслужений вчитель України (1997).