2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Польський Володимир Анатолійович


Народився 8 березня 1947 року в с. Зелений Луг Веселівського району Запорізької області. Закінчив фізико-математичний факультет Бердянського пе­дагогічного інституту (1973). У 1965 році розпочав трудову діяльність вчителем фізкультури і праці Барвінівської восьмирічної школи Новомиколаївського району Запорізької області; з 1968 по 1971 рік голова Новомиколаївської районної ради ДСТ «Колос»; у 1971-1975 роках вчитель математики Новомиколаївської середньої школи; у 1975-1976 роках директор Софіївської середньої школи Новомиколаївського району. Учитель фізкультури, учитель математики (1985-1986), з 1986 року директор Новомиколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей з важкими вадами мовлення.

В.А. Польський проявив себе як педагог та керівник, який має стійку систему прин­ципів, досконало володіє методикою навчання та виховання дітей із вадами мовлення; згуртував навколо себе творчий колектив однодумців, професіоналів справи. За ініці­ативи директора в школі-інтернаті неодноразово проводились обласні та всеукраїн­ські семінари інспекторів обласних управлінь освіти і науки, директорів, заступників директорів, логопедів. Заклад протягом багатьох років посідає почесні призові місця за результатами обласного огляду шкіл-інтернатів. Педагог виховав не одне покоління молоді в районі, він є добрим наставником для молодих педагогів; особливу увагу приді­ляє вирішенню питань соціальної адаптації і соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в школі-інтернаті.

На базі школи-інтернату проводились обласні спартакіади з легкої атлетики серед вихованців шкіл інтернатів області (2006, 2007), заклад став переможцем обласного етапу Всеукраїнського конкурсу навчальних закладів в номінації «Спеціальні школи-інтернати» (2009), нагороджений Дипломом за розвиток освіти області та участь у I об­ласній виставці «Освіта Запорізького краю» (2010).

Спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії. Старший вчитель. Відмінник народної освіти УРСР (1979). Заслужений вчитель України (1996). Нагороджений Почесними грамотами Міністерства освіти СРСР (1984), Верховної Ради України «За особливі за­слуги перед українським народом» (2003), Запорізької обласної ради (2003), нагрудним знаком «А.С. Макаренко» (2007).