2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Городницька Ярослава Михайлівна


Народилася 30 березня 1957 року в с. Корнич Коломийського району Івано-Франківської області.

Закінчила Чернівецький державний університет (1979).

З 1988 року працює заступником директора з навчально-виховної роботи Великобудищанської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів.

За період роботи Я.М. Городницька проявила себе високопрофесійним спеціалістом з основ школознавства, методики викладання шкільних дисциплін. Вона досвідчений керівник, організатор численних педагогічних новацій, автор цікавих краєзнавчих та культурно-мистецьких заходів. У навчальному закладі функціонує організована та координована педагогом методична служба для вчителів. Цікавиться сучасною педаго­гікою, краєзнавством, захоплюється поезією і журналістикою. Небайдужа до проблем державотворення та духовності. Активна учасниця та староста шкільного вокального ансамблю вчителів «Криниця».

Я.М. Городницька — ініціатор та організатор проведення на базі школи творчих звітів учителів, обласних та районних семінарів-практикумів з методики організації навчально-виховного процесу, проблем екологічного виховання, відродження та збереження мови за участю вчителів району, методистів відділу освіти, науковців Полтавського державного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка. Оформила і представила систему роботи сільської школи на Всеукраїнський конкурс «100 кращих шкіл України».

Відмінник освіти України. Заслужений вчитель України. Нагороджена Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України. Призер обласного етапу Всеукраїн­ського конкурсу «Учитель року — 2004», дипломант обласних ярмарків передових педа­гогічних технологій.