2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Бібік Земфіра Веніамінівна


Народилася 19 серпня 1943 року в м. Богота Красно­ярського краю.

Закінчила Тюменський педагогічний інститут (1967).

З 1992 року вчитель хімії Бориспільського ліцею «Дизайн-освіта» ім. П. Чубинського.

Високий професіоналізм, відданість обраній справі, власний почерк вирізняють З.В. Бібік з-поміж усіх учасників навчально-виховного процесу в ліцеї. Її багаторічна робота — це кропітка система виявлення, розвитку та підтримки здібних, обдарованих дітей. Як справжній професіонал, вона не лише орієнтується в широкому спектрі сучасних інноваційних проектів, ідей, напрямків, а й використовує свою особливу технологію: «Шляхи підготовки школярів до Всеукраїнських олімпіад з хімії». Ця проблема розкрита й узагальнена у перспективному педагогічному досвіді, який визнано КОІПОПК кращим у Київській області та рекомендовано до впровадження вчителями області.

За роки роботи в ліцеї підготувала 27 дипломантів олімпіад і конкурсів-захистів науково-дослідних робіт різних рівнів, 3 призерів Соросівської олімпіади.

Автор експериментальної навчальної програми поглибленого вивчення хімії в 10-11 класах, затвердженої КОІПОПК. Підготовлено в співавторстві «Довідник школяра» (К.: ТОВ «Казка», 2002).

Учитель-методист (1982). Відмінник освіти СРСР (1982). Заслужений вчитель України (1991). Переможець першого обласного конкурсу «Учитель року — 1991». Соросівський вчитель (1997). Нагороджена медалями А.С. Макаренка (1990), «Ветеран праці» (1991), Грамотою Міністерства освіти СРСР (1979).