2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Дідовець Михайло Леонтійович


Народився 21 липня 1945 року в с. Неданчичі Чернігівської області.

Після закінчення фізико-математичного факультету Чернігівського державного педагогічного інституту ім. Т.Г. Шевченка викладав у с. Грем’яч Новгород-Сіверського району, працював на громадській роботі, у середній школі № 2 обласного центру. З 1978 року викладає в школі № 7 м. Чернігів.

Упродовж багатьох років М.Л. Дідовець популяризує ідеї, розроблені В.Ф. Шаталовим. Проводить десятки семінарів, авторських уроків для вчителів міста, області, України. Педагог пишається співпрацею з людиною, яка стояла біля витоків методичних ідей, що ввібрали в себе новітні досягнення сучасної педагогіки та психології.

Засновник і багаторічний керівник міського клубу творчої педагогіки «Діалог», де випробовувалися різноманітні педагогічні технології. Один з координаторів Міжнародної Соросівської олімпіади в Україні.

М.Л. Дідовець – ініціатор підготовки та впровадження регіональних програм «Діти України», «Турбота», «Екологія». Завдяки його зусиллям значно активізовано роботу дитячих клубів за місцем проживання, організовано співпрацю студентів педагогічного університету із службою в справах неповнолітніх і педагогами-організаторами клубів. За ініціативи М.Л. Дідовця в районі розроблено систему роботи з дітьми та молоддю з особливими потребами. За його сприяння територіальний центр з обслуговування одиноких громадян району став одним з кращих в області.

Голова депутатської комісії з питань сім’ї, молоді та соціального захисту населення Деснянської районної ради.

Лауреат районних, обласних конкурсів «Учитель року» та першого Всеукраїнського фестивалю «Урок–1989».

Учитель-методист. Заслужений вчитель України (1996). Лауреат Міжнародної Соросівської премії у галузі вивчення точних наук (1997). Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, Почесною грамотою Верховної Ради України, Почесними грамотами Чернігівської обласної ради та обласної державної адміністрації.