2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Федик Ігор Іванович


Народився 28 квітня 1948 року в с. Велике Поле Яворівського району Львівської області.

Закінчив історичний факультет Львівського державного університету ім. І.Я. Франка (1976).

У 1975 році працював учителем історії середньої школи № 74, з 1976 року викладає історію у середній загальноосвітній школі № 34 м. Львів.

Сфера наукових і науково-педагогічних інтересів — новітня історія України, історія Львова та історичне краєзнавство. Учасник багатьох всеукраїнських і міжнародних нарад, конференцій. Був членом редколегій декількох педагогічних і громадсько-політичних часописів в Україні та закордоном.

Автор понад 200 наукових, публіцистичних і науково-популярних публікацій з історії України, політології, соціології, краєзнавства та історії літератури, 10 наукових монографій і підручників з львовознавства. І.І. Федик — один з укладачів Програми з історії України для загальноосвітніх навчальних закладів, автор Програми з львовознавства; керівник «Школи молодого вчителя історії», був головою методичного об'єднання вчителів історії Залізничного району м. Львів. Довгі роки керує педаго­гічною практикою студентів історичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка.

Учитель вищої категорії, учитель методист. Заслужений вчитель України (1992). Нагороджений багатьма Грамотами та Дипломами, серед яких — нагороди української діаспори.

Список основних наукових і науково-педагогічних праць:

  • «Новітня історія», у співавторстві, підручник для 10 класу (1998);
  • «Наука, культура та освіта у міжвоєнний період», посібник для 10 класу (1998);
  • «Українські патріоти: синтез духу і чину» (1998);
  • «Історія хору "Бурлака"» (2005);
  • «Сторінками історії Львова», у 4-х частинах (2001, 2005, 2007).