2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Кобевка Алла Пилипівна


Народилася 25 березня 1966 року в м. Чернівці.

У 1985 році з відзнакою закінчила Чернівецьке педагогічне училище, у 1991 році – історичний факультет Чернівецького державного університету ім. Ю. Федьковича.

З 1985 року по 1993 рік працювала вчителем початкових класів Чернівецької загальноосвітньої школи № 19. З 1993 по 2007 рік – вчителем початкових класів школи-комплексу № 27 м. Чернівці. З 2007 року працює методистом з початкового навчання методичного кабінету міського управління освіти Чернівецької міської ради.

А.П. Кобевку включено до Всеукраїнського Банку експертів з початкового навчання, педагог є позаштатним методистом-кореспондентом Чернівецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, позаштатним лектором для слухачів курсової перепідготовки вчителів початкових класів при Чернівецькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Учасник Всеукраїнського науково-практичного семінару «Гуманізація навчання молодших школярів сільської школи на основі диференційованого підходу до навчання» (м. Кіровоград, 2000).

Автор програми з українознавства для 1–4 класів, схваленої та затвердженої вченою радою Чернівецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти і включеної до регіонального компоненту навчального плану для учнів 1–4 класів. Автор посібника «Чарівна скринька народних перлин». Видала посібник «Нетрадиційні заняття з батьками майбутніх першокласників», у якому представлено методичні рекомендації та практичні поради вчителям початкових класів, вихователям дошкільних навчальних закладів щодо вирішення проблеми педагогізації батьків у формі спільних занять з учителем, вихователем, психологом, логопедом і дитячим лікарем. Методичні доробки педагога друкувалися на сторінках газети «Початкова освіта», журналу «Початкова школа».

Спеціаліст вищої категорії, учитель-методист. Відмінник освіти України. Заслужений вчитель України (2006). Нагороджена Грамотами Міністерства освіти і науки України, обласного та міського управлінь освіти. Лауреат міської Премії ім. Ю. Федьковича.