2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Фисюк Ольга Георгіївна


Народилася 3 червня 1956 року в с. Луківці Вижницького району Чернівецької області.

У 1978 році закінчила філологічний факультет Чернівецького державного університету за спеціальністю філолог, викладач.

Після закінчення університету працювала вчителем української мови та літератури у Товтрівській середній школі Заставнівського району Чернівецької області, Путильській середній школі, Вижницькій школі-інтернаті, у м. Перечин (Закарпаття). З 1988 року працює в Чернівецькій гімназії № 1.

Педагог працює над проблемою «Вивчення літератури українського зарубіжжя». Оригінальні розробки уроків учителя вміщено на сторінках всеукраїнських фахових журналів «Українська мова та література в середніх школах, гімназіях, ліцеях та колегіумах», «Українська мова та література в школі». Другою проблемою, над якою працює О.Г. Фисюк, є робота з обдарованими учнями на уроках української мови та літератури і в позаурочний час. Насамперед це діяльність літературного об’єднання гімназійного наукового товариства «Промінь». З 1993 року вихованці педагога посідають призові місця на різних етапах конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт і ІV етапі Все української олімпіади з української мови та літератури.

Переможець Всеукраїнського конкурсу вчителів української мови та літератури (1994). Голова міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» (з 1999 року). Під керівництвом учителя видається гімназійний літературний альманах «Крила».

З 2000 року член журі Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури.

Спеціаліст вищої категорії, учитель-методист. Відмінник освіти України (1992). Заслужений вчитель України (2001). Нагороджена Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України (1996, 2004), управління освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації (2006), управління освіти Чернівецької міської ради (1999, 2006), Грамотою Центрального правління Всеукраїнського товариства «Просвіта» (2000), Премією ім. О. Поповича (2005), Подякою Чернівецького міського голови (2006).