2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Шарапа Лариса Іванівна


Народилася 12 жовтня 1962 року в м. Васильків Київ­ської області.

Закінчила Переяслав-Хмельницьке педагогічне училище (1981) і філологічний факультет Київ­ського педагогічного інституту ім. О.М. Горького (1985). З 1985 року вчитель україн­ської мови та літератури Бородянської спеціалізованої загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів № 2 Київської області. Учитель української мови та літератури Київської гімназії «Престиж» (2002-2005).

Учні Л.І. Шарапи на районних олімпіадах здобувають перші та призові місця. З 1995 року її вихованці — призери та переможці обласних олімпіад, з 2000 року — призери та переможці IV етапу Всеукраїнських олімпіад, переможці ІІІ та призери IV етапів Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика. З 1998 по 2007 рік педагогом було підготовлено 13 призерів обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідних робіт.

Постійний член журі районних, обласних і Всеукраїнських предметних олімпіад; керівник шкільного, районного методичного об'єднання; керівник районної школи педагогічної майстерності.

Має публікації в газетах «Вперед», «Витоки», «Київська правда», у журналі «Диво-слово»; редактор робочих зошитів для 5 і 6 класів «Українська мова» (видавництво «Навчальна книга»); коректор І тому Енциклопедії Сучасної України, Великого зведе­ного орфографічного словника (видавництво «Перун»); автор навчально-методичного посібника для 5 класу «Основи виразного читання» (2006).

Заслужений вчитель України (2002). Нагороджена орденом княгині Ольги, Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України.