2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Сокирка Людмила Іванівна


Народилася 18 січня 1950 року в с. Євсуг Біловодського району Ворошиловградської області.

Закінчила Лисичанське педагогічне училище, Ворошиловградський педагогічний інститут ім. Т.Г. Шевченка за спеціальністю вчитель початкових класів (1985).

Трудову діяльність розпочала в 1969 році вихователем дитячого садка м. Алчевськ. З 1973 року вихователь дитячого садка с. Євсуг, Біловодського дитячого садка № 2 Воро­шиловградської області. З 1979 року вчитель початкових класів Біловодської гімназії.

З 1990 року Л.І. Сокирка розпочала працювати за методикою розвивального навчання. Учасник семінарів (м. Харків), конференції з проблем розвивального навчання (м. Москва), постійно діючих обласних семінарів з методики впровадження розвивального навчання в школах області. З 2001 року педагог викладає уроки логіки в початкових класах.

У 2004 році на шпальтах районної газети «Вісті Біловодщини» було надруковано серію статей Л.І. Сокирко «З логікою — весело і цікаво». У 2007 році успішно пройшла навчання за освітньою програмою «Intel® Навчання для майбутнього», створила проект «Рослинний світ Біловодщини». Її вихованці постійно займають призові місця, брали участь у Міжнародному конкурсі з української мови ім. П. Яцика.

Делегат І Всеукраїнського з'їзду вчителів (1998).

Відмінник освіти України (1992). Заслужений вчитель України (2004). Неодноразово нагороджена Почесними грамотами Луганської обласної державної адміністрації.

Автор низки праць, зокрема:

  • «З логікою жити цікаво» (2005);
  • «Організація співробітництва» (2005);
  • «Розвиток початкової освіти. Проблеми. Пошуки. Знахідки» (2006).