2010
В И Щ А

О С В І Т А

Гончаренко Іван Дмитрович


Народився 22 червня 1952 року в с. Вишняки Хорольського району Полтавської області. Закінчив фізико-математичний факультет Полтав­ського державного педагогічного інституту ім. В.Г. Ко­роленка (1975), Московський педагогічний інститут ім. В.І. Леніна (1987).

Працював учителем фізики у школах Полтави, Конго, був керівником групи радян­ських викладачів, директором Полтавського національного ліцею № 1, начальником управління освіти Північно-Єнисейського району Красноярського краю. Нині працює старшим викладачем кафедри природничих і математичних дисциплін Полтавського педагогічного університету ім. В.Г. Короленка, доцентом кафедри менеджменту Полтавського обласного інституту перепідготовки педагогічних працівників. Директор Полтавської загальноосвітньої школи I—III ступенів № 13 з 1998 року.

І.Д. Гончаренко — творча, енергійна людина, чудовий організатор діяльності педаго­гічного колективу навчального закладу, досвідчений адміністратор. Досконало володіє інформативними технологіями навчання в сучасній школі, які активно впроваджує через навчання вчителів в постійно діючому семінарі для вчителів школи «Інтенсивні технології навчання та використання телебачення і комп'ютерів у школі». Володіючи декількома іноземними мовами та використовуючи сугестивну методику, педагог створив умови для системного вивчення іноземних мов за інтенсивною методикою. Результатом організованої системи викладання іноземних мов і використання сучасних комп'ютерних технологій є покращення рівня знань учнів з навчальних предметів, зокрема в 1998 році — 4, а у 2005-му — 29 призових місць у міських та обласних олімпі­адах і конкурсах МАН. І.Д. Гончаренко створив комп'ютерні програми для навчання та проведення тематичних опитувань і контрольних робіт з фізики в 9, 10, 11 класах.

Спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії. Учитель-методист. Заслужений педаго­гічний працівник України.

Автор методичних посібників для учнів та вчителів, зокрема:

  • «Кілька способів розв'язування задач з статики»;
  • «Явища електромагнітної індукції».