2010
В И Щ А

О С В І Т А

Тригуб Станіслав Вікторович


Народився в 1952 році в м. Суми. У 1970 році закінчив Сумське культурно-освітнє учи­лище за спеціальністю керівник танцювального ко­лективу, у 1977 році — Краснодарський державний інститут культури як хореограф і керівник танцювального колективу.

Працював у Ставропольському культурно-освітньому училищі завідуючим відді­ленням хореографії. З 1978 року головний балетмейстер державного ансамблю пісні і танцю Комі АРСР, з 1979 року — балетмейстер народного ансамблю танцю в м. Шостка Сумської області. У 1982 році організував народний хореографічний ансамбль «Радість» Сумського міського Палацу дітей та юнацтва і дотепер працює його беззмінним керів­ником. З 2001 року доцент кафедри хореографії факультету мистецтв Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка.

С.В. Тригуб — організатор проведення танцювальних фестивалів міста та області, керівник виробничої практики з хореографічних дисциплін, член вченої ради факуль­тету мистецтв, голова державної екзаменаційної комісії. Досвід роботи С.В. Тригуба узагальнений і поширений серед керівників хореографічних колективів міста та області. Ім'я педагога внесено до енциклопедичного словника «Сумщина в іменах».

Ансамбль «Радість» під керівництвом С.В. Тригуба — постійний учасник заходів у місті та області, лауреат і дипломант всеукраїнських і міжнародних фестивалів. У 1984 році колективу присуджено республіканську премію ім. М. Островського, у 1987 році присвоєно почесне звання «Зразковий колектив України», у 2000 році — «Народний художній колектив України».

Відмінник народної освіти УРСР (1987). Заслужений працівник освіти України (1992). Нагороджений численними грамотами та дипломами, відзнаками Сумської міської ради, Міністерства культури України, міського голови.

Автор багатьох науково-методичних праць, зокрема:

  • «І знову творчий пошук...», методична розробка (2001);
  • «Теорія і методика викладання народно-сценічного танцю», комплексна програма за спеці­альністю вчитель хореографії (2003);
  • Авторська програма ансамблю «Радість» (2006).