2010
П Р О Ф Е С І Й Н О - Т Е Х Н І Ч Н А

О С В І Т А

Янишевський Віталій Євгенійович


Народився 4 серпня 1941 року в м. Котовськ Одеської області.

Закінчив Одеське морехідне училище ММФ за фахом технік-механік (1962), Одеський техноло­гічний інститут холодильної промисловості за фахом інженер-механік (1972).

З 1958 по 1959 рік працював у будівельних організаціях м. Котовськ, з 1962 року в Ізмаїльському морському торгівельному порту. Заступник директора Ізмаїльського вищого професійного училища (з 1970 року). З 1978 по 1980 рік брав участь у створенні Алжирського національного інституту профтехосвіти. З 1989 року директор Держав­ного професійно-технічного навчального закладу «Ізмаїльське вище професійне училище».

За ініціативою директора на базі навчального закладу в 1997 році створено навчально-тренувальний центр «Істр» та розпочато підготовку кваліфікованих спеціа­лістів підприємницької діяльності за європейськими технологіями навчання. В училищі щорічно проводиться конкурс-фестиваль «Молодь обирає здоров'я».

З 2000 року училище отримало сертифікат про акредитацію на впровадження освіт­ньої діяльності, пов'язаної з наданням вищої освіти на рівні кваліфікаційних вимог до молодшого спеціаліста.

В.Є. Янишевський розробив комплект навчально-методичної документації для впро­вадження відкритого професійно-технічного навчання на основі модульної технології з професії «моторист-матрос». За роки його керівництва контингент учнів і перелік професій повністю приведено у відповідність з потребами регіонального ринку праці.

Відмінник освіти України. Заслужений працівник освіти України (2003). Нагоро­джений медаллю «Ветеран праці», знаком «А.С. Макаренко», Почесною грамотою Голови Одеської облдержадміністрації, Грамотами Міністерства освіти і науки України та Одеського обласного управління освіти і наукової діяльності.

За підсумками 2003 року Ізмаїльським міськвиконкомом йому присвоєно звання «Кращий керівник року».