2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Наконечний Михайло Петрович


Народився 5 березня 1950 року в м. Буча Київської області.

Закінчив Київський педагогічний інститут ім. О.М. Горького (1977) за спеціальністю вчитель історії та методист виховної роботи.

Працював учителем історії, заступником директора з виховної роботи середньої школи № 4 м. Ірпінь. З 1987 по 1991 рік директор середньої школи № 6 м. Ірпінь. З 1991 року директор загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, позбав­лених батьківського піклування, м. Буча.

Сформував дієвий творчий колектив, яким створено всі умови для всебічного розвитку та гармонійного зростання вихованців. У закладі започатковано культурно-мистецький центр «Веселка», завдяки чому учні закладу — постійні переможці всеукра­їнських і міжнародних хореографічних конкурсів, виставок дитячої творчості, конкурсів вокалістів. Для наймолодших функціонує ігротека «Бамбучка». Для старшо­класників створено центр соціальної адаптації молоді «САМ». Заклад тісно співпрацює з Інститутом проблем виховання, Інститутом соціальних досліджень, багатьма міжна­родними фондами та організаціями.

Випускники школи-інтернату — студенти багатьох вищих навчальних закладів Києва та області. У 2002 році у школі створено спеціалізовані класи з вивченням англійської, німецької та французької мов. Разом з вихованцями сирітського закладу навчаються діти з сімей Приірпіння, що є винятковим явищем у системі загальної освіти і може бути позитивним прикладом у плані реформування інтернатних закладів для дітей-сиріт.

Співавтор науково-методичного посібника «Формування життєвої компетентності вихованців школи-інтернату», автор навчального посібника «Позаурочна робота з історії як засіб розвитку пізнавальних інтересів дитини» (2006).

Відмінник освіти України (1995). Заслужений вчитель України (2005). Нагоро­джений орденом Святого Миколая Чудотворця (2006).