2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Кулинич Віктор Володимирович


Народився у 1960 році в с. Кулябівка Яготинського району Київщини.

Закінчив філологічний факультет Київського педа­гогічного інституту ім. О.М. Горького. Вже понад 20 років працює вчителем української мови й літератури у школах району. Нині — учитель української мови та літератури Яготинської спеціалізованої загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів № 3.

Знаючий і вміючий педагог, який постійно працює над підвищенням свого фахо­вого, наукового та методичного рівнів. Ініціатор організації творчої групи вчителів української мови та літератури в районі для дослідження, вивчення, методичного обґрунтування творів письменників, зокрема Уласа Самчука, Івана Багряного, Василя Барки, поетів Празької школи.

Активно працює в шкільному та районному методичних об'єднаннях учителів-філологів. Проводив відкриті уроки, на яких демонстрував нові форми уроків словес­ності, нетрадиційні сучасні підходи у вивченні української літератури. Серед кращих — уроки української літератури за творчістю Уласа Самчука (Проблематика роману «Марія»), Івана Багряного («Тигролови»), доповіді з тем: «Кохання у творчості та житті Івана Франка, Тараса Шевченка», «Виховання особистості на уроках україн­ської мови і літератури», «Формування орфографічних та пунктуаційних навичок на уроках української мови».

Очолює школу молодого вчителя з 2000 року. Автор добірки тематичного цитатного матеріалу з української мови «Диво калинове», диференційованого роздаткового мате­ріалу для вивчення синтаксису у 5-9 класах; тестових завдань з української мови та літератури у 10-11 класах; таблиць з вивчення життєписів і творчості письменників.

У педагогічному арсеналі В.В. Кулинича — уроки-конференції, семінари, диспути, усні журнали, уроки-портрети.

Заслужений вчитель України (2001). Посів ІІ місце на всеукраїнському етапі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2001» в номінації «Українська мова та літера­тура» у м. Чернігів.