2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Василевська Людмила Семенівна


Народилася 25 вересня 1953 року в с. Лихолітки Козелецького району Чернігівської області.

У 1984 році закінчила Ніжинський державний педагогічний інститут ім. М.В. Гоголя.

З 1974 по 1976 рік учитель англійської мови загальноосвітньої школи № 1 м. Рогатин Івано-Франківської області, з 1976 по 1987 рік методист дошкільного навчального закладу № 13 м. Ніжин. З 1987 року працює методистом методичного кабінету управління освіти Ніжинської міської ради.

Досвід роботи педагога з проблеми «Здійснення нетрадиційного підходу до організації методичної роботи з кадрами» узагальнено Чернігівським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та впроваджується в практику на обласному рівні. Проведено низку семінарів: Всеукраїнський семінар «Нетрадиційний підхід до організації методичної роботи з кадрами» (2001), обласний семінар «Оновлення освітньо-виховного процесу через впровадження сучасних освітніх технологій» (2004), обласна науково-практична конференція «Впровадження технології психолого-педагогічного проектування» (2006), науково-практична конференція «Професіоналізм педагогічних кадрів: проблеми, пошук, перспективи» (2007).

Л.С. Василевська приділяє велику увагу проведенню дослідницько-пошукової роботи. Керує творчою групою працівників дошкільних навчальних закладів «Світоч», напрацювання якої протягом 10 років займають призові місця на обласному педагогіч- ному ярмарку. Керівник обласної ради керівників ДНЗ.

Автор методичних розробок з проблем удосконалення дошкільної освіти: «“Три П” у діяльності керівника ДНЗ», «Технологія психолого-педагогічного проектування в роботі з дошкільниками», «Гуманний дитячий садок», «Інтерактивні технології в сучасному ДНЗ», «У пошуках золотих скарбів», «Технологія проектів у реалізації завдань громадянського виховання дошкільників». У 2004/2005 н. р. підготувала до друку книгу для дітей «Я живу у Ніжині, вічному і ніжному».