2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Пономарьов Олександр Миколайович


Закінчив Донецький державний університет (1977). Трудову діяльність розпочав у 1977 році вчителем математики Михайлівської середньої школи міста Ровеньки Ворошиловградської області. З 1981 по 1999 рік працював у Ровеньківській середній школі № 3, з 1999 року в Ровеньківській гімназії № 1.

О.М. Пономарьов досяг визначних успіхів у забезпеченні належного рівня матема­тичної підготовки підростаючого покоління. Виявляє високий рівень професіоналізму, ініціативи, творчості, досконало володіє ефективними формами й методами органі­зації навчально-виховного процесу, забезпечує високу результативність, якість своєї праці. Його учні систематично беруть участь і посідають призові місця на міських і обласних олімпіадах з математики, отримують сертифікати з добрими та відмінними результатами за участь у Міжнародному математичному конкурсі «Кенгуру», посідають призові місця в обласному інтелектуальному турнірі пам'яті Л.М. Лоповка.

Розробник серії уроків-заліків з трирівневими завданнями з курсу алгебри для 8-9 класів, тестових трирівневих завдань для класів з поглибленим вивченням мате­матики з тем «Додавання й віднімання натуральних чисел», «Площа і об'єм» (5 клас), «Множники», «Лінійні функції» (7 клас), «Розв'язання ірраціональних нерівностей» (9 клас) тощо. Автор орієнтовної творчої програми курсу «Математична логіка», затвердженої Луганським інститутом післядипломної педагогічної освіти, програми курсу «Математика плюс» (5-7 класи); брошури «На допомогу вчителю».

Керівник міжшкільного факультативу з математики, кафедри вчителів математики Ровеньківської гімназії № 1, член творчої групи «Вивчення та впровадження в мето­дичну роботу школи-гімназії уроків-проектів». Досвід роботи вчителя узагальнено міським методичним кабінетом.

Спеціаліст вищої категорії. Старший учитель. Відмінник освіти України (2000). Заслужений вчитель України (2004).