2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Паньків Олег Миколайович


Народився 28 березня 1957 року в смт. Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської об­ласті.

Закінчив Івано-Франківський технікум фізичної культури (1975), Кам'янець-Подільський педагогічний інститут (1984). Трудову діяль­ність розпочав у Перегінській середній школі № 1. З 1977 року вчитель фізичної культури, з 1993 року заступник директора з виховної роботи, з 1994 року директор Ясенської середньої школи.

Досвід роботи О.М. Паньківа з питань формування здорового способу життя школя­рів засобами фізичної культури схвалено науково-методичною радою обласного інсти­туту післядипломної освіти педагогічних працівників та занесено до обласної картоте­ки передового педагогічного досвіду.

1998 року на базі школи працювала творча група Інституту проблем виховання Ака­демії педагогічних наук України, а 1999 року відбувся Всеукраїнський семінар за участі інспекторів обласних управлінь освіти і науки та методистів обласних інститутів удо­сконалення педагогічних працівників. 2004 року Ясенська школа стала переможцем об­ласного огляду-конкурсу на кращу спортивно-масову роботу.

Учасник Всеукраїнської прес-конференції з питання «Організація уроків фізичної культури з елементами футболу» (2002).

О.М. Паньків - депутат ІІІ, IV, V скликань, голова постійної комісії з питань освіти, молоді і спорту Рожнятівської районної ради. За його ініціативи реконструйовано му­зей Івана Вагилевича.

Заслужений учитель України (2001). Учитель-методист. Делегат ІІ Всеукраїнського з'їзду працівників освіти (2001). Нагороджений грамотами і подяками обласної ради та адміністрації «За вагомий внесок у соціально-економічний розвиток області». Перемо­жець Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» в номінації «Фізична культура» (2001).

Автор друкованих праць, зокрема:

  • «Формування навичок самостійних занять із фізичної культури» (2000);
  • «Проблема фізичного виховання обдарованих дітей» (2002).