2010
В И Щ А

О С В І Т А

Костенко Валерій Никифорович


Народився 15 грудня 1939 року в м. Первомайськ Миколаївської області.

Закінчив Українську сільськогосподарську академію за фахом інженер-механік (1968), інженер-педагог (1972). Радник директора відокремленого структурного підрозділу Наці­онального аграрного університету «Немішаївський агротехнічний коледж».

В.Н. Костенко зосереджує свою діяльність на зміцненні матеріально-технічної та соціально-культурної бази коледжу, розробці та вдосконаленні сучасних педагогічних ідей і технологій навчально-виховного процесу. Ним розроблено та реалізовано ступеневу систему підготовки спеціалістів на базі Національного аграрного університету. Ініціатор і організатор створення базових навчально-виробничих лабораторій коледжу. Систематично проводить публічні зустрічі з викладачами, майстрами виробничого навчання, інженерно-технічними працівниками та студентами з метою вдосконалення практичного навчання та виховної роботи.

Був членом Республіканської ради з підготовки молодих спеціалістів при Міністер­стві аграрної промисловості України та Атестаційної комісії ДАК Міністерства освіти і науки України.

Автор низки навчальних і методичних посібників, які використовуються педаго­гічними працівниками системи аграрної освіти. Учасник багатьох всеукраїнських нарад і семінарів з питань ефективності навчання та виховання молоді. Неодноразово обирався депутатом районної та обласної рад.

Спеціаліст вищої категорії, викладач-методист. Відмінник освіти України (1999). Заслужений працівник освіти України (2003). Відмінник аграрної освіти та науки І ступеня (2003). Нагороджений медалями: «За доблесну працю» (1970), «Ветеран праці» (1990), «За заслуги» ІІІ ступеня (1998), трудовою відзнакою «Знак Пошани» (2004).