2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Барецька Олена Олексіївна


Народилася 24 червня 1966 року в м. Ніжин Чернігівської області.

Закінчила Ніжинський педагогічний інститут ім. М.В. Гоголя за спеціальністю хімія та біологія (1989). З 1989 року працює учителем хімії загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 47 м. Маріуполь. Методист науково-методичного центру управління освіти Маріу­польської міської ради, учитель хімії вищої категорії, учитель-методист.

О.О. Барецька створила та успішно впроваджує в педагогічну практику навчальну програму пропедевтичного курсу з хімії для факультативних занять, проводить ціле­спрямовану та ефективну роботу з впровадження інноваційних технологій у навчально-виховний процес. Розробила програму загальноміського консультативного пункту з хімії та методичні рекомендації щодо роботи з обдарованими дітьми.

За період педагогічної діяльності підготувала 23 призера обласних і 17 призерів Всеукраїнських олімпіад з хімії. З них 13 стали переможцями та одержали дипломи І ступеня. Учні О.О. Барецької були неодноразовими призерами та переможцями Міжнародних Менделєєвських олімпіад.

Заслужений вчитель України (2004). Відмінник освіти України. Неодноразово наго­роджена Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України. Призер обласного конкурсу «Кращий працівник року» в галузі освіти, конкурсу «Золотий скіф»(2004). Удостоєна почесного звання «Маріупольчанка року — 2004».

Делегат ІІ Всеукраїнського з'їзду працівників освіти (2001).

Автор низки праць, зокрема:

  • «Теоретичні засади вчення про обдарованість» (2006);
  • «Теоретичні засади управління функціонуванням та розвитком системи роботи з обдарова­ними дітьми» (2007).