2010
В И Щ А

О С В І Т А

Кубицький В’ячеслав Антонович


Народився 19 квітня 1924 року в м. Львів.

У 1949 році закінчив Глухівський технікум меха­нізації та електрифікації сільського господарства за спеціальністю технік-електрик. З 1949 по 1951 рік навчався на фізико-математичному факультеті Глухівського учительського інституту; з 1953 по 1956 рік — на фізико-математичному факультеті Київського педагогічного інституту ім. А.М. Горького.

З 1952 по 1974 рік В.А. Кубицький працював учителем фізики в школі № 1 м. Дружба Ямпільського району Сумської області. За період роботи в школі проводив науково-методичну роботу, брав участь у науково-практичних конференціях району, області, республіки.

З 1974 по 2000 рік старший викладач, доцент, завідуючий кафедрою фізики Глухівського державного педагогічного інституту ім. С.М. Сергєєва-Ценського (нині Глухів­ський національний педагогічний університет ім. О. Довженка).

Брав активну участь у семінарах лабораторії науково-дослідного інституту методів і змісту навчання Академії педагогічних наук СРСР. Був рецензентом редколегії журналу «Фізика в школі».

Кандидат педагогічних наук (1976), доцент (1986).

Працював над розробкою нових приладів фізичного практикуму. Має авторські свідоцтва на винаходи. Автор навчальних посібників «Практикум з фізики в середній школі», «Сучасний урок з фізики в школі». Розробив програму з курсу «Загальна елек­тротехніка». Підготував понад 40 науково-методичних статей для вчителів шкіл.

Відмінник народної освіти УРСР. Заслужений працівник народної освіти України (1995). Нагороджений медаллю «За трудову доблесть» (1970), Почесною грамотою Президії Верховної Ради УРСР, Почесними грамотами Міністерства освіти СРСР, Міністерства освіти УРСР.