2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Бабенко Микола Федорович


Народився 3 квітня 1972 року в м. Маріуполь Донецької області.

Закінчив Донецький державний університет (1995). Учитель фізики Маріупольського міського ліцею.

Працює над проблемою «Створення системи виявлення, вивчення та розвитку творчих здібностей учнів». Автор інноваційних проектів «Про деякі особливості роботи з обдарованими дітьми з розвитку інтелектуальної компетентності», «Підготовка обда­рованих учнів до олімпіад різних рівнів». Робота педагога «Методичні рекомендації до розв'язання задач з фізики» відзначена Дипломом міського конкурсу-огляду «Ярмарок педагогічних ідей — 2006».

Член експертної комісії міських та обласних олімпіад. У 2004-2007 навчальних роках — керівник відбірково-тренувальних зборів із підготовки та відбору команди Донецької області до участі у Всеукраїнській олімпіаді з фізики. Учасник IV Міжнародної школи з проблем теоретичної та математичної фізики під егідою Російської та Української академій наук (2004, м. Київ). Керівник секції «Фізик» наукового ліцейського товари­ства, науковий керівник робіт учнів, які беруть участь у науково-практичних ліцейських і обласних конференціях Малої академії наук України. Учні М.Ф. Бабенка призери обласних та Всеукраїнських олімпіад, Соросівських олімпіад з фізики, переможці та призери щорічної відкритої Всеросійської олімпіади Московського фізико-технічного університету(1999-2007).

Заслужений вчитель України (2004). Відмінник освіти України (2007). Нагороджений Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України (2002, 2004), Дипломами I ступеня Маріупольської міської ради за перемогу в конкурсі «Маріуполець року» в номінації «За особистий внесок в розвиток освіти, духовне, моральне та інтелектуальне виховання» (2003), обласного конкурсу «Золотий Скіф» у номінації «За досягнення в галузі освіти» (2004), орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (2008). Переможець обласного конкурсу «Кращий працівник року» (2005).

Автор низки праць, зокрема:

  • «Закон збереження енергії для ідеальних газів» (2004);
  • «Особливості роботи з обдарованими дітьми» (2006).