2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Белаш Олена Леонідівна


Народилася 14 серпня 1938 року в м. Керч Кримської області.

Закінчила педучилище за фахом учитель початкових класів (1957), Львівський державний університет ім. І.Я. Франка за фахом математик, учитель математики старшої школи (1964). З 1958 року працює в НВК № 10 м. Хмельницький учителем математики та інформатики.

Уроки О.Л. Белаш проходять на високому методичному рівні з використанням наочності, технічних засобів навчання, комп’ютерної техніки. Учні педагога неодноразово займали призові місця на міських і обласних олімпіадах з математики та інформатики, конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт МАН України, республіканських олімпіадах з інформатики, міському конкурсі юних програмістів.

Педагог ділиться досвідом роботи з колегами, проводить бінарні та інтегровані уроки, впроваджує в практику роботи інноваційні технології. Бере активну участь у семінарах-практикумах, творчих звітах.

З 1985 року постійний керівник міського методичного об’єднання вчителів інформатики. З 2004 року методист-кореспондент Хмельницького ОІППО.

Досвід роботи О.Л. Белаш з питання «Прищеплення інтересу до вивчення предмета “Основи інформатики і обчислювальної техніки”» вивчено й узагальнено обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та впроваджено в практику роботи вчителів області.

Матеріали з досвіду роботи О.Л. Белаш надруковано в багатьох освітянських журналах і газетах.

Лауреат обласного конкурсу «Учитель року – 1990», «Учитель року – 1999».

Спеціаліст вищої категорії, учитель-методист. Відмінник освіти України. Нагороджена Почесними грамотами Міністерства освіти СРСР і ЦК Профспілки працівників освіти (1968), Міністерства освіти і науки України (1991, 2005). Занесена на міську Дошку пошани «Кращі працівники освіти» (2001).