2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Рум'янцева Тетяна Макарівна


Народилася 29 січня 1957 року в с. Пилипи-Хребтівські Новоушицького району Хмельницької області.

У 1979 році закінчила Чернівецький державний університет ім. Ю. Федьковича.

Понад 30 років працює вчителем географії Хмельницького спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки в галузі науки.

З 1996 року автор і ведуча телевізійної програми для старшокласників «Подорожі планетою життя» на каналі обласного державного телебачення «Поділля–Центр». Програма неодноразово була переможцем і дипломантом всеукраїнських і міжнародних конкурсів.

Переможець обласних конкурсів «Учитель року – 1996», «Учитель року – 1999», Лауреат Міжнародного конкурсу шкільних учителів («Артек», 1998), Лауреат Всеукраїнського конкурсу «Учитель року–1996» у номінації «Учитель географії».

Учні Т.М. Рум’янцевої отримали 22 перемоги на Всеукраїнських олімпіадах з географії; неодноразово перемагали в конкурсах-захистах наукових робіт МАН України, всеукраїнських географічних турнірах. Чимало вихованців педагога працюють учителями географії, зокрема в школах м. Хмельницький.

Автор 2 посібників для вчителів і учнів: «Довідник з фізичної географії Хмельницької області», «Збірник географічних задач» (1999).

Спеціаліст вищої категорії, учитель-методист. Заслужений вчитель України (1999). Неодноразово нагороджувалася Грамотами Міністерства освіти і науки України.