2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Казанцева Ольга Павлівна


Народилася 24 січня 1977 року в м. Боярка Київської області.

У 1999 році закінчила Херсонський державний університет за спеціальністю «ПМСО. Математика та основи інформатики».

Працює в навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа ІІ ступеня – ліцей журналістики, економіки та правознавства» Херсонської міської ради. З 2009 року старший викладач кафедри теорії та методики викладання природничо-математичних і технологічних дисциплін Південноукраїнського регіонального інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів.

О.П. Казанцева володіє сучасними методами організації навчального процесу, впроваджує на уроці новітнє програмне забезпечення, використовує індивідуальну, фронтальну та групову форми роботи. Формує фахові схильності учнів завдяки прикладній спрямованості викладання предмета. Систематично проводить відкриті уроки, семінари для вчителів міста та області, майстер-класи «Сучасний урок інформатики», «Програмуємо на мові Visual Basic», є обласним тренером програми «Intel ® Навчання для майбутнього».

Переможець ІІ та ІІІ турів Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2009» у номінації «Інформатика», ІV Всеукраїнського конкурсу «Учитель-новатор» (2010). Учасник Європейського конкурсу в м. Берлін (2010).

О.П. Казанцева розробила навчально-методичний посібник «Практичні роботи “Малюємо з Corel Draw”» для учнів 5–6 класів і електронний посібник «Практичні роботи з Visual Basic» для учнів 10–11 класів, які було визнано кращими на Всеукраїнських конкурсах «Екософт – 2007» і «Методика – 2007» у номінації «Посібники для вчителів інформатики».

Автор навчально-методичного комплексу з інформатики для учнів 5 класу «Інфомандри», 19 публікацій у всеукраїнських і обласних періодичних виданнях: журналах «Інформатика та інформаційні технології», «Комп’ютер в школі та сім’ї», «Таврійський вісник освіти», газетах «Інформатика» видавництва «Основа», «Відкритий урок».

Спеціаліст вищої категорії, учитель-методист. Заслужений вчитель України (2009).