2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Романюк Євген Володимирович


Народився 24 вересня 1957 року в м. Бібрці Львів­ської області.

У 1979 році закінчив Львівський державний університет ім. І.Я. Франка. Учитель української мови та літератури Львівської загальноосвітньої середньої школи № 22.

Ініціював чимало інноваційних проектів, зокрема 1993 року розробив програму курсу «Основи культури мовлення», яка була опублікована у фахових виданнях і отримала схвальну оцінку провідних науковців і педагогів України. Упродовж 1994-1996 років апробував її в школі, де працює. У 1996 році вперше в Україні провів за самостійно підготовленими білетами випускний іспит з культури мовлення. У 1999 році очолив у м. Львів експериментальну групу словесників з питань культури мовлення. Досвід учителя використовується в багатьох навчальних закладах Львівщини, поширено по всій Україні.

Переможець Всеукраїнського конкурсу «Мій урок — 1998», оголошеного газетою «Українська мова та література». Переможець обласного та лауреат Всеукраїнського конкурсів професійної майстерності «Учитель року — 2002» у номінації «Українська мова та література». Делегат II Всеукраїнського з'їзду працівників освіти. Активний учасник всеукраїнських науково-практичних конференцій і семінарів, Всеукраїнської школи педагогічного досвіду вчителів-словесників.

Учитель-методист. Відмінник освіти України. Заслужений вчитель України. Відзна­чений Подякою Кабінету Міністрів України, нагороджений Почесною грамотою Мініс­терства освіти і науки України, Львівської облдержадміністрації.

Автор (співавтор) низки навчальних посібників, серед яких:

  • «Зошит для тематичного оцінювання з української мови. 9 клас» (2002);
  • «Робочий зошит з культури мовлення» (2005);
  • «Рідна мова. 5-11 класи», посібник (2005).