2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Якимець Степан Степанович


Народився 6 грудня 1957 року в селищі Бірче Львівської області.

Закінчив Самбірське педагогічне училище (1977), історичний факультет Полтавського державного педагогічного інституту (1986).

Працював учителем початкової школи, учителем історії, з 1986 по 1991 рік — заступ­ником директора з виховної роботи середньої школи № 32 м. Полтава. З 1991 по 1992 рік заступник директора з виховної роботи середньої школи № 37 м. Полтава. З 1992 року був директором середньої школи № 17 м. Полтава. Тут С.С. Якимець пропрацював до кінця свого життя, яке обірвалося 5 жовтня 2002 року.

Очолювана С.С. Якимцем школа стала однією з найкращих в Полтаві завдяки унікальній атмосфері натхнення, творчості, ініціативи та співробітництва. За його ініціативи та активної підтримки в школі вперше було відкрито класи з поглибленим вивченням англійської мови, створено зразковий колектив бального танцю «Шанс», шкільну команду КВК, літературну студію, школу олімпійського резерву, яка наполе­гливо працювала з обдарованими учнями. Учні школи — переможці та призери Всеукра­їнських та Міжнародних олімпіад з хімії, фізики, інформатики, географії, економіки.

Депутат Полтавської міської ради народних депутатів чотирьох скликань.

Заслужений працівник освіти України (2002). Відмінник освіти України. Нагоро­джений Грамотами Міністерства освіти і науки України, відділу освіти Полтавського міськвиконкому, виконавчого комітету Полтавської міської ради народних депутатів, управління освіти Полтавської обласної державної адміністрації.