2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Дзюба Алла Петрівна


Народилася 15 вересня 1952 року в с. Вершина Куйбишевського району Запорізької області.

У 1975 році закінчила Сімферопольський державний університет за спеціальністю географія.

З 1975 по 1985 рік учитель географії Любимівської середньої школи Каховського району. З 1985 року працює в Каховській загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів № 4 Каховської міської ради Херсонської області.

А.П. Дзюба має високу теоретичну та практичну підготовку, володіє ефективними формами й методами навчально-виховного процесу. Талановитий педагог, постійно дбає про створення умов для засвоєння учнями знань про навколишній світ, знайомить з основними здобутками в науці. Упроваджує в навчальний процес інноваційні підходи до навчання. Уміло забезпечує необхідну мотивацію на уроках, для чого використовує проблемні задачі, моделювання життєвих ситуацій, що тісно пов’язані з географічними явищами та процесами.

Педагог забезпечує глибокі знання предмета. Понад 70 % її учнів мають високий і достатній рівні навчальних досягнень, які підтверджуються результатами державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання. За останні 10 років А.П. Дзюба підготувала понад 50 призерів ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з географії та економіки, понад 20 призерів ІІІ етапу, 4 призери ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з географії. Учні педагога – постійні переможці Всеукраїнського природничого інтерактивного конкурсу «Колосок».

Понад 20 років очолює роботу міського методичного об’єднання вчителів географії, надає методичну, практичну допомогу колегам, консультує з питань методики викладання географії.

Спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, учитель-методист. Заслужений вчитель України (2006).