2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Кирпенко Олена Іванівна


Народилася 19 січня 1943 року в м. Донецьк.

Закінчила Горлівський педагогічний інститут іноземних мов (1968).

Учитель англійської мови загальноосвітньої школи № 20 (1968-1980); заступник директора (1980-1985), директор (з 1985) спеціалі­зованої школи № 10 з поглибленим вивченням англійської мови м. Кременчук.

Школа під керівництвом О.І. Кирпенко стала одним з шанованих і респектабельних навчальних закладів міста. Учні школи — постійні учасники та призери міських, обласних і Всеукраїнських олімпіад. Згідно з програмою «FLEX» вони виборюють право навчатися в школах США. Деякі старшокласники дистанційно поповнюють знання в Лундському університеті (Швеція). Велика кількість випускників одержують другу вищу освіту в США та країнах Європи.

Щорічно вчителі англійської мови спеціалізованої школи № 10 стають фіналістами конкурсу за програмою «US — Ukraine Award for Excellence in Teaching».

Шкільний театр «Рандеву» став лауреатом І Всеукраїнського фестивалю аматор­ських театральних колективів у м. Харків.

О.І. Кирпенко займається позакласною роботою: керує роботою гуртка «Літопис». Згуртувала учнів, які з цікавістю ставляться до історії школи, зібрала цінний матеріал: спогади, фотознімки, документи про вчителів, учнів та їх життєвий шлях. Готує до видання альманах «Школа та роздуми про неї».

Відмінник освіти України. Заслужений працівник освіти України (1998).