2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Алябов Анатолій Миколайович


Народився 11 травня 1950 року в м. Горлівка Донецької області.

Після закінчення в 1972 році Бериславського педагогічного училища розпочав трудову діяльність учителем історії Зміївської середньої школи. У 1979 році закінчив історичний факультет Сімферопольського державного університету ім. М.В. Фрунзе.

З 1981 року директор Раківської середньої школи Бериславського району. З 1986 року директор Львівської середньої школи-інтернату.

В інтернаті створено міцну матеріально-технічну базу, яка дає можливість упроваджувати інформаційно-комунікаційні технології навчання, інноваційні педагогічні технології; дієву систему роботи зі здібними та обдарованими дітьми, метою якої є раннє виявлення обдарованих дітей, стимуляція їхнього інтелектуального й творчого розвитку за допомогою новітніх технологій і методик.

Серед вихованців закладу є призери учнівських олімпіад з базових дисциплін, інтелектуальних конкурсів, мистецьких оглядів, спортивних змагань різних рівнів. На підставі досягнень вихованців і педагогічного колективу закладу школу-інтернат було перетворено на навчально-виховний комплекс «Початкова школа-гімназія-інтернат», контингент якого становлять талановиті та обдаровані діти з малозабезпечених, багатодітних сімей сільської місцевості, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Головне завдання директора – це створення інноваційного простору в гімназії, оптимальних умов для навчання та виховання дітей, підвищення професійного рівня педагогічних працівників.

Співавтор багатьох методичних рекомендацій з питань розвитку психічних процесів учнів початкових класів, які друкувалися в обласній освітянській газеті «Джерела».

Відмінник освіти України (1994). Заслужений працівник освіти України (2003). Нагороджений Грамотою Верховної Ради України (2004), знаком А.С. Макаренка (2006).