2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Юдіна Софія Олександрівна


Народилася 11 лютого 1949 року в с. Будилів Козівського району Тернопільської області.

Закінчила шкільне відділення Новобузького педагогічного училища, відділення української мови та літератури філологічного факультету Миколаївського державного педагогічного інституту ім. В.Г. Бєлінського.

Розпочала педагогічний шлях у Киселівській середній школі Снігурівського району Миколаївської області. З 1982 року вчитель початкових класів Великоолександрівської загальноосвітньої школи № 2. За 22 роки трудової діяльності в цьому закладі проявила себе як знаючий, творчий фахівець, креативний педагог, майстер своєї справи, умілий організатор дитячого колективу.

С.О. Юдіна приділяла велику увагу ознайомленню з науковими досягненнями в області педагогіки та психології, втіленню в практику інноваційних технологій, була ініціатором упровадження в районі особистісно орієнтованої моделі навчання «Крок за кроком». Педагог допомагав учням робити власний вибір і особисто відповідати за нього, заохочував молодших школярів до формування й висловлювання власної думки, виховувала взаємоповагу, чесність, дбайливість. Працювала над розвитком ініціативності та творчості у своїх вихованців. Її клас був активним учасником Всеукраїнської акції «Хто сказав, що ми не можемо змінити світ».

С.О. Юдіна протягом багатьох років щедро ділилася досвідом з колегами по школі, району; була керівником районної школи молодого спеціаліста, проводила майстеркласи на базі Бериславського педагогічного училища.

У 2004 році вийшов друком методичний посібник педагога «Тематичне навчання в системі особистісно орієнтованої освіти».

За 35 років педагогічної діяльності С.О. Юдіна проявила себе як людина виняткової ерудиції, творчого неспокою, котра завжди прагне нового, незвіданого.