2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Роменська Олена Олександрівна


Народилася 10 вересня 1951 року в с. Яреськи Шишацького району Полтавської області.

Закінчила Полтавський державний педагогічний інститут ім. В.Г. Короленка (1972).

Розпочала свою трудову діяльність у 1972 році вчителем історії і суспільствознавства школи № 36 Приволзької залізниці м. Палласівка. З 1982 по 1989 рік працювала органі­затором позакласної роботи, з 1989 року вчитель історії та правознавства Машівської середньої школи І—III ступенів Полтавської області.

О.О. Роменська використовує навики педагогічної науки, диференційований підхід до навчальної діяльності учнів, враховуючи індивідуальні особливості кожного з них, оптимальний характер пізнавальної діяльності в процесі навчання. Для цього вона застосовує різні методи роботи, зокрема уроки-конференції, уроки-диспути, роботу в групах, заочні подорожі.

Вихованці О.О. Роменської — призери районних та обласних олімпіад. Пошукову роботу, яку проводить педагог з учнями, оцінено грамотою обласного відділу освіти.

О.О. Роменська щедро ділиться творчими здобутками з молодшими колегами, вчите­лями району. Підготувала посібник з основ правознавства та історії для учнів 8-9 класів (схеми, таблиці), а також посібники з історії для учнів 7, 8, 10, 11 класів та два посібники з правознавства для учнів 9 класу. По рекомендації Інституту педагогіки МАН України вчителька розробила програму «Історія XX ст. Інтегрований курс». До програми підго­товлено посібники «Історія XX ст. Інтегрований курс» (у схемах і таблицях). Програма опрацьовувалася в 2005-2006 та 2006-2007 н. р.

Учитель-методист. Відмінник народної освіти УРСР (1990). Заслужений вчитель України (2004). Нагороджена Почесною грамотою Міністерства освіти України (2001).