2010
П Р О Ф Е С І Й Н О - Т Е Х Н І Ч Н А

О С В І Т А

Іскоростенський Микола Петрович


Народився 18 січня 1951 року в с. Березівка Коростенського району Житомирської області.

Після закінчення Коростишівського педагогіч­ного училища ім. І.Я. Франка (1970) розпочав свою педагогічну діяльність учителем трудового навчання Горщиківської середньої школи. У 1976 році закінчив Київський педагогічний інститут ім. О.М. Горького. З 1976 року вчитель трудового навчання Тарасівської середньої школи Києво-Святошинського району Київської області. З 1979 року М.П. Іскоростенський керує Боярським міжшкільним навчально-виробничим комбінатом.

Як керівник, М.П. Іскоростенський доклав значних зусиль для створення належних умов навчання та виховання учнівської молоді. За його безпосередньої участі в комбі­наті було проведено капітальний ремонт приміщень, добудовано двоповерховий корпус, де розміщено навчальні класи та навчальні майстерні. Ведеться будівництво автодрому, закуповується додаткова техніка і машини, облаштовано комп'ютерний клас на 15 робочих місць. За ініціативи М.П. Іскоростенського створено структурний підрозділ комбінату — навчально-виробничу ремонтно-будівельну майстерню, яка проводить ремонтні роботи в закладах освіти району та здійснює їхнє матеріально-технічне забезпечення.

Щорічно більше 500 випускників денних і вечірньої шкіл отримують сертифікати з ліцензованих спеціальностей.

М.П. Іскоростенський — постійний доповідач на педагогічних семінарах, конферен­ціях, методичних радах. Голова ради директорів Київської області, член ліцензійної комісії, експерт комітету з професійної освіти Головного управління освіти і науки Київської облдержадміністрації. Депутат районної ради (2002-2006).

Заслужений вчитель України (1999). Нагороджений численними відзнаками, Похвальними грамотами, подяками Міністерства освіти і науки України, освітніх структур різних рівнів.